Venapunctie Training

Venapunctie Training

De vraag om eigen personeel in de huisartsenpraktijk voor bloedafname te trainen, neemt toe.
Wij ondersteunen het trainen van medewerkers uit de huisartsenpraktijk. Het sluit aan bij onze visie dat kwalitatief hoogwaardige diagnostische zorg voor iedereen, binnen handbereik moet zijn. De afname in de huisartsenpraktijk ondersteunen wij met ons eigen personeel of door het trainen van personeel van de praktijk zelf. Dit laatste heeft als voordeel dat de praktijk zeer flexibel is in het aanbieden van afnamemogelijkheden. Omdat de kwaliteit van de afname de kwaliteit van de uitslag bepaalt, vinden wij het zeer belangrijk om u te wijzen op het belang van training voor uw medewerkers.

Online training

Onze venapunctie training is de afgelopen tijd verder geprofessionaliseerd en geheel op de RHMDC werkwijze gebaseerd. Het resultaat is een nieuwe online training waarin de basiskennis van de venapunctie centraal staat.

Deze online training wordt verzorgd door een klinisch chemicus van het RHMDC en afgesloten met een toets. Als u voor de toets slaagt, ontvangt u een bewijs van deelname. De training wordt u kosteloos aangeboden en duurt ongeveer 30 minuten.

Bloedafname training op de fantoomarm + training in de praktijk door bevoegde trainer

Ook is het mogelijk om op locatie een praktijkgerichte training te geven aan uw assistente(s).
Deze aanvullende training kan houvast bieden voor assistentes die graag iets meer ondersteuning wensen alvorens verzekerd genoeg te zijn om zelf te kunnen prikken
Bij u in de praktijk zal er een bevoegde venapunctie trainer komen om een praktijkgerichte training te geven aan uw assistente(s).

De trainer geeft aan maximaal 4-praktijkassistentes een uur lang een bloedafname training op een Fantoomarm, waarbij instructies worden gegeven en ervaring wordt opgedaan.

De trainer vervolgt de training met 1 of meer assistentes die behoefte hebben aan extra begeleiding, door samen in de eigen praktijk bij meerdere patiënten de bloedafname te doen.

Let op: De praktijk zorgt dat er op de dag van de training, na de training op de fantoomarm, patiënten staan ingepland voor de praktijk training.

Trainingsduur: 2 uur

Kosten training: € 245,- (incl. reiskosten ongeacht locatie)

Vervolgtraining

  • Indien uw praktijk behoefte heeft aan extra training dan kan er in overleg met ons een training op maat worden afgesproken.
  • Voor de kosten van de vervolgtraining ontvangt u vooraf een offerte.

Certificering

  • Indien de praktijk wenst dat de eigen medewerkers gecertificeerd worden, dan kan dit door onze externe partner worden verzorgd.
  • De praktijk plant deze certificering samen met onze externe partner en draagt hiervoor zelf de kosten.
  • De huisarts blijft ter alle tijden verantwoordelijk voor de bloedafname door de praktijk assistente(s).

Nadere informatie over de beschikbaarheid van de online training volgt.
Meld u nu alvast aan via deze link! Wij sturen u een bericht zodra de training beschikbaar is. 

Wilt u naast de online training informatie ontvangen over de praktijktraining?
Stuur dan een mail naar venapunctietraining@reinier-mdc.nl