Venapunctietraining

Venapunctietraining

De vraag om eigen personeel in de huisartsenpraktijk voor bloedafname te trainen, neemt toe. Wij ondersteunen het trainen van medewerkers uit de huisartsenpraktijk. Het sluit aan bij onze visie dat kwalitatief hoogwaardige diagnostische zorg voor iedereen, binnen handbereik moet zijn. De afname in de huisartsenpraktijk ondersteunen wij met ons eigen personeel of door het trainen van personeel van de praktijk zelf. Dit laatste heeft als voordeel dat de praktijk zeer flexibel is in het aanbieden van afnamemogelijkheden. Omdat de kwaliteit van de afname, de kwaliteit van de uitslag bepaalt, vinden wij het zeer belangrijk om u te wijzen op het belang van training voor uw medewerkers.

Online training (kosteloos)

RHMDC heeft de venapunctie training de afgelopen tijd verder geprofessionaliseerd. Het resultaat is een nieuwe online training verzorgd door een klinisch chemicus, waarin de basiskennis van de venapunctie centraal staat. De training is kosteloos, duurt ongeveer 30 minuten en wordt afgesloten met een toets. Als u voor de toets slaagt, ontvangt u binnen een week, een bewijs van deelname. Daarna is het ook mogelijk om deel te nemen aan de praktijktraining.

Het digitaal aanvragen via ZorgDomein of Cyberlab heeft een enorme verbetering in het pre-analytisch proces gebracht. Daarom heeft digitaal aanvragen onze sterke voorkeur in plaats van aanvragen via papieren formulieren. In de online venapunctietraining wordt geen uitleg gegeven over formulieren. Binnenkort volgt er een aparte instructiefilm over de voordelen van het digitaal aanvragen via ZorgDomein en Cyberlab. Omdat het aanvragen via papieren formulieren nog niet geheel weg te denken is, wordt in deze film tevens aandacht besteed aan de uitleg van de papieren formulieren. 

Bloedafname training op de fantoomarm + training in de praktijk

Het is mogelijk om tegen betaling, op locatie, een praktijkgerichte training te geven aan uw assistente(s). Deze aanvullende training kan houvast bieden voor assistentes, die graag iets meer ondersteuning wensen alvorens verzekerd genoeg te zijn om zelf te kunnen prikken.
Bij u in de praktijk zal er een bevoegde venapunctietrainer komen, om een praktijkgerichte training aan uw assistente(s) te geven. De trainer geeft aan de hand van instructies aan maximaal 3-praktijkassistentes een uur lang, een bloedafname training op een Fantoomarm, zodat ervaring wordt opgedaan.
De trainer vervolgt de training met 1 of meer assistentes die behoefte hebben aan extra begeleiding, door samen in de eigen praktijk, bij meerdere patiënten de bloedafname te verzorgen.

Let op: De praktijk zorgt dat er op de dag van de training, aansluitend op de training met de fantoomarm, patiënten staan ingepland voor de praktijktraining.

Trainingsduur

2 uur

Kosten training

€ 245,- (incl. reiskosten ongeacht locatie). U ontvangt hiervoor een factuur.

 

Vervolgtraining

  • Indien uw praktijk behoefte heeft aan extra training, dan kan er in overleg met ons een training op maat worden afgesproken.
  • Voor de kosten van de vervolgtraining ontvangt u vooraf een offerte.

Certificering

  • Indien de praktijk wenst dat de eigen medewerkers worden gecertificeerd, dan kan dit door onze externe partner worden verzorgd.
  • De praktijk plant deze certificering samen met onze externe partner en draagt hiervoor zelf de kosten.
  • De huisarts blijft te allen tijde verantwoordelijk voor de bloedafname door de praktijkassistente(s).

Wilt u zich aanmelden voor de praktijkgerichte training of informatie ontvangen?